Nooit (Pica)

‘Tom is altijd afhankelijk van anderen. Van ons of van zorgverleners. Dat vind ik een moeilijke gedachte. Hij zal nooit helemaal voor zichzelf kunnen zorgen.
Hij zal nooit een eigen gezin hebben. Hij zal nooit zelfstandig door de stad fietsen. Hij zal nooit zijn diepste gevoelens onder woorden kunnen brengen.’

 

Lees HIER mijn nieuwe blog voor Uitgeverij Pica.

 

 

Advertenties

6 thoughts on “Nooit (Pica)

  1. Wat bijzonder toch weer, hoe jij elke keer zo prachtig kan verwoorden wat je voelt en beweegt. Het helpt mij ook andere ouders beter te begrijpen… Liefs!!

  2. Wat bijzonder toch weer, hoe jij elke keer zo prachtig kan verwoorden wat je voelt en beweegt. Het helpt mij ook andere ouders beter te begrijpen… Liefs!!

  3. Dag, onze zoon-met-ASS is bijna 19. Ik ken dat ‘nooit’-gevoel. “Hij zal altijd iemand nodig hebben die de wereld voor hem interpreteert,”, zei de psycholoog meer dan tien jaar geleden. Dingen die we heel graag willen, die cruciaal lijken: die komen er niet zomaar. En plots wil en doet hij dan toch iets nieuw, heel onverwacht. Dat onvoorspelbare maakt het soms mooi, maar ook zo moeilijk. “Zouden de hersenen van een 18-jarige niet meer ontwikkelen, als die van een 80-jarige kunnen herstellen na een beroerte?”, zo zei onze huisarts.
    Ouderbegeleiding is voor ons heel belangrijk. Maar die moeten wij (in onze situatie in België) wel zelf betalen.
    (Ps. Onze 19-jarige is ook nog een echte fletsdoos)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s