2 thoughts on “Broer & zus (column Eva 8)

 1. Hallo Esther,

  Allereerst wil ik zeggen dat je echt een inspirerend blog hebt.
  Ik vind het dan ook erg dapper dat je zo open en eerlijk kunt schijven.

  Ik zal me even voorstellen, ik ben Aimée Faarts, en ben eigenaar en psycholoog bij Psychologenpraktijk Amatus te Elsloo ( Zuid-Limburg). Als psychologenpraktijk streven wij ernaar om de geboden zorg zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te houden.

  Helaas merk ik dat er nog steeds zo’n ontzettend taboe is voor het zoeken naar hulp en het openlijk praten of psychische klachten. Ik hoor nog wekelijks dat mensen de stap naar een psycholoog moeilijk vinden. Erover praten met mensen in hun omgeving is vaak nog moeilijker.
  Helaas zien de meeste mensen hun klachten dan ook als een zwakte.
  Graag willen wij, als psychologenpraktijk, dit taboe doorbreken en mensen laten zien dat het niet erg is en je er zeker niet voor hoeft te schamen. Verder willen we meer begrip creëren in de maatschappij.

  De reden waarom ik je contacteer is omdat wij momenteel bezig zijn met het opstarten van een project waarbij gastbloggers kunnen schrijven over hun persoonlijke ervaringen met bepaalde problematieken.

  De bedoeling is om vaste gastbloggers te vinden die bereid zijn om hun persoonlijke verhalen te delen op onze website. Dit uiteraard anoniem indien dit gewenst is. We willen een herkenningspunt bieden vanuit het oog/leven van iemand die hetzelfde doormaakt of door heeft gemaakt. Hopelijk kunnen wij door middel van dit project het taboe rondom psychische klachten beetje bij beetje doorbreken.

  Wij zijn momenteel nog in de prille begin fase van het project en zijn op zoek naar kandidaten die mee willen werken aan dit project. Het plan is om dit project in februari 2017 te laten starten met een regelmatige toestroom van postberichten. We hopen wekelijks een blog bericht te kunnen plaatsen op onze website. Waarbij iedere week een andere klacht/problematiek aan bod komt.

  Omdat je zo een mooi en inspirerend blog hebt, zou ik je graag willen vragen of je misschien interesse hebt om deel uit te maken van onze gastbloggers?
  Mocht je geïnteresseerd zijn, dan zou ik je graag willen vragen een mail te sturen naar: aimeefaarts@psychologenpraktijk-amatus.nl

  Hartelijke groet,
  Aimée Faarts
  http://www.psychologenpraktijk-amatus.nl
  aimeefaarts@psychologenpraktijk-amatus.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s